Welcome to our website!

Suau'u mama'i fa'agaoioi i lalo o le fa'ama'i (3)

Talu ai nei, na filifili ai le fonotaga a le OPEC e faʻaauau le faiga faʻavae o le faʻateleina o le gaosiga o le suauʻu mama i le 400,000 i le paelo ia Ianuari 2022. Na taʻua e le fonotaga e faapea "o le a gauai totoʻa atu i le aʻafiaga o le faʻamaʻi i luga o le maketi", ae e leʻi aofia ai le tatalaina o le US fuafuaga fa'aagaaga.

3

Faatasi ai ma le faʻavaivaia o tau o suauʻu faava o malo, o le tulaʻi mai o le Omicron strain, ma le faʻasaʻoina o faʻaagaga faʻaagaaga a le Iunaite Setete ma isi atunuʻu, o loʻo faʻamoemoe le maketi o le OPEC e fetuutuunai lana uluai fuafuaga ma faʻatuai ai le tuʻuina atu o maketi.Ae peitai, e le o le tulaga lea.O le tatalaina o le US Strategic Crude Oil Reserve e le o afaina ai le faaiuga a le OPEC, ma ua faamalosia ai e le OPEC lana pule i tau o suauu i le lalolagi.

Na faalauiloa e le pulega a le US Biden ia Novema o le a faia ni gaioiga soofaatasi ma Initia, Korea i Saute ma isi atunuu e faamatuu atu ai ni fuafuaga faataatitia suauu e faamautu ai tau o suauu.O le Matagaluega o Malosiaga a Amerika talu ai nei na taʻua ai o le a latou faʻatau saʻo atu le 18 miliona paelo o le suauu mai le Strategic Petroleum Reserve ia Tesema 17. O le 4.8 miliona paelo o suauu i totonu o lenei vaega o suauu faʻaagaaga o le a tuʻuina atu muamua i le kamupani suauʻu Amerika Exxon. Mobil.

E tusa ai ma lipoti, o le US Department of Energy o le a faamatuu atu le aofaʻi o le 50 miliona paelo o le suauu mama.I le faaopoopo atu i le 18 miliona paelo o loʻo taʻua i luga, o le 32 miliona paelo o le a faʻaaogaina mo fefaʻatauaʻiga pupuu i nai masina o lumanaʻi, lea e fuafua e toe faʻafoʻi mai i le va o le 2022 ma le 2024. Fa'amatalaga Fa'amatalaga na fa'ailoa mai o le gaosiga o le suau'u mama a Amerika ia Novema na fa'atatauina i le 11.7 miliona paelo i le aso.E oo atu i le 2022, o le averesi o le gaosiga o le a siitia i le 11.8 miliona paelo / aso, ma i le kuata lona fa o le 2022, o le averesi o le gaosiga o le a siitia i le 12.1 miliona paelo / aso.

Talu ai nei, na taʻua ai e le sui Minisita o le Va i Fafo a Iran ma le pule sili o le maliega faaniukilia a Iran, o itu e lua o loʻo i ai le tele o eseesega i mataupu ma le lautele o feutagaiga, ae o loʻo ia talitonu o itu e lua ua faʻaititia a latou eseesega i nai aso talu ai o feutagaiga. .Fai mai foi le faamatalaga, afai e manuia feutagaiga, e tatau i le Iunaite Setete ona aveese uma faasalaga le talafeagai ua tuuina atu ia Iran.E le valea Iran i lenei faiga.Afai e alualu i luma ma aveese e le Iunaite Setete le faʻasalaga o Iran, o le a oʻo atu i le 1.5 i le 2 miliona paelo a Iran i le aso.Ae i le taimi nei, e umi se taimi mo feutagaiga e ausia ai le alualu i luma tele.


Taimi meli: Tes-17-2021