Welcome to our website!

Tala'aga fa'apipi'i palasitika o mea fou fa'apipi'i palasitika

1544451004-0

Mai le mea fou fou o le palasitika i le faaiuga o le 19th seneturi i le faʻalauiloaina o Tupperware® i le 1940s i mea fou fou i le faʻapipiʻiina o le ketchup faigofie, o le palasitika na faia se sao taua i fofo faʻapipiʻi atamai, fesoasoani ia i matou e faʻaitiitia le tau.Pe o au mea fa'aeletonika fou, au mea'ai matagofie e sili ona e fiafia i ai, po'o mea e te 'ai mo le aoauli, o le afifi palasitika e fesoasoani e puipuia au fa'atauga se'ia e sauni e fa'aoga, e fesoasoani e fa'aitiitia otaota ma sefe le malosi.
Faiga fa'apipi'i palasitika i le 1862
Na fa'ailoa e Alexander Parkes le palasitika muamua na faia e tagata i le fa'aaliga fa'avaomalo a Alexander Parkes i Lonetona.O le mea e taʻua o Paxaine e sau mai le cellulose.Ioe-o le palasitika muamua e fa'avae olaola!E mafai ona faafoliga pe a vevela ma tumau lona foliga pe a malulu.

Fa'afouga fa'apipi'i palasitika i le amataga o le seneturi lona luasefulu
O enisinia ie Suiselani Dr. Jacques Edwin Brandenberger na ia faia le cellophane, o se afifiina manino mo so'o se oloa-o le uluai afifiina e le susu e mafai ona fetuutuunai atoatoa.O le sini muamua a Brandenberger o le tuʻuina lea o se ata tifaga manino ma vaivai i le ie e faʻasaʻo ai le pisia.

1930 Fa'afouga Fa'apipi'i Palasitika
O le inisinia 3M o Richard Drew na ia fatuina le Scotch® cellulose tape.Mulimuli ane na toe faaigoa le tape o le cellophane, o se auala manaia mo le au faatau ma le au fai falaoa e faamau ai le afifi.

Faiga fa'apipi'i palasitika i le 1933
O Ralph Wiley, o se tagata faigaluega i le Dow Chemical Laboratory, na maua faʻafuaseʻi se isi palasitika: polyvinylidene chloride, e taʻua o SaranTM.O le palasitika na muamua faʻaaoga e puipuia ai meafaigaluega a le militeri ona sosoo ai lea ma le afifiina o meaʻai.E mafai e Saran ona teuina toetoe lava o soʻo se meafaitino - tanoa, ipu, fagu, ma e oʻo lava ia ia - ma avea ma meafaigaluega sili ona lelei mo le tausia o meaai fou i le fale.

Faiga fa'apipi'i palasitika i le 1946
Tupperware® na atiina ae e Earl Silas Tupper o le Iunaite Setete, o le na faalauiloaina ma le atamai lana faasologa o pusa meaʻai polyethylene e ala i se fesoʻotaʻiga a tina fale e faʻatau atu Tupperware o se auala e maua ai tupe.Tupperware ma isi pusa palasitika faʻamau faʻamaufaʻailoga o se tasi lea o oloa sili ona taua i le talaʻaga o pusa palasitika.

Faiga fa'apipi'i palasitika i le 1946
O le fagu palasitika fa'atau oloa muamua na fausia e Dr. Jules Montenier, o le na faavaeina le "Stopette".Sa tufa atu le pa'u o le papa e ala i le oomiina o lana fagu palasitika.I le avea ai ma se lagolago o le lauiloa "What's My Line" TV show, Stopette na faaosofia ai se pa i le faaaogaina o fagu palasitika.

Faiga fa'apipi'i palasitika i le 1950
O le taga lapisi palasitika uliuli po o le lanu meamata masani (faia i le polyethylene) na fatuina e tagata Kanata Harry Wasylyk ma Larry Hansen.O taga lapisi fou o loʻo faʻaaogaina mo pisinisi faʻatau atu muamua i le Winnipeg General Hospital.Mulimuli ane na lauiloa mo le faʻaoga a le aiga.

Faiga fa'apipi'i palasitika i le 1954
Robert Vergobbi pateni ato teu sipa.Minigrip na fa'atagaina i latou ma fa'amoemoe e fa'aaogaina e fai ma taga penitala.Ae e manino lava e mafai ona faʻateleina ato, taga Ziploc® na faʻafeiloaʻi e avea ma taga e teu ai meaʻai i le 1968. O le ato muamua ma le taga sanuisi i luga o le lola ua faʻafeiloaʻi.

Faiga fa'apipi'i palasitika i le 1959
O tagata gaosi Wisconsin o Geuder, Paeschke, ma Frey na gaosia le pusa muamua o le taumafataga o le aoauli: o se lithograph o Mickey Mouse i luga o se apa oval ma se fata toso i fafo i totonu.Na fa'aogaina le palasitika mo le 'au ma mo le pusa atoa, amata i le 1960s.

Faiga fa'apipi'i palasitika i le 1960
Na fausia e Inisinia Alfred Fielding ma Marc Chavannes le BubbleWrap® i la latou kamupani e taʻua o le Sealed Air Corporation.

Faiga fa'apipi'i palasitika i le 1986
I le ogatotonu o le 1950s, na faʻaogaina ai e le Swanson® TV 'aiga o meaʻai e lua pe a maeʻa le taua: o le taʻutaʻua o masini faʻasao taimi ma le mataʻutia i le TV (i le tausaga muamua o le tufatufaina atu o le atunuʻu, e silia ma le 10 miliona 'aiga o le TV na faʻatau atu).I le 1986, na suia fata alumini i fata palasitika ma microwave.

Faiga fa'apipi'i palasitika i le 1988
O le Plastics Industry Association na faʻalauiloaina se faiga faʻamaonia e iloagofie ai resini, lea e maua ai se faiga faifaipea mo le faʻamaonia o resini palasitika o loʻo faʻaaogaina i pusa afifi.

Faiga fa'apipi'i palasitika i le 1996
O le fa'aofiina o se pusa salati (metallocene-catalyzed polyolefin) e fesoasoani e fa'aitiitia ai mea'ai ma fa'afaigofie le fa'atauina o fuala'au fou.

2000 Faiga Fa'apalapala Fa'aulaula
O lo'o maua ni paipa susu susu, ina ia mafai ona e fiafia i mea'ai suamalie e maua i le calcium i so'o se taimi, i so'o se mea.

2000 Faiga Fa'apalapala Fa'aulaula
Fa'ailoa le polylactic acid (PLA) e fai mai sana i le maketi afifi ma toe fa'aogaina palasitika fa'aola i totonu o afifi.

2007 Fa'afouga Fa'auma Palasitika
O fagu palasitika e lua lita ma fagu susu palasitika e tasi le kalone ua ausia ni matati'a iloga i le "mama" - talu ai sa fa'aaogaina lautele i le 1970s, o le mamafa o atigipusa e lua ua fa'aitiitia i le tolu.

Fa'afouga fa'apipi'i palasitika i le 2008
O fagu palasitika na ausia le 27% o le toe faʻaaogaina, ma le 2.4 piliona pauna o palasitika na toe faʻaaogaina.(Talu mai le 1990, e tele atu fagu palasitika i pauna ua toe faʻaaogaina!) O le fua o le toe faʻaaogaina o pusa palasitika polyethylene ma afifi ua oʻo i le 13%, ma 832 miliona pauna palasitika ua toe faʻaaogaina.(Talu mai le 2005, ua faaluaina le fua faatatau toe fa'aaogaina o ato palasitika polyethylene ma afifiina.)

2010 Fa'afouga Fa'apipi'i Palasitika

O le ata o le Metallyte TM ua fa'alauiloaina e fesoasoani e fa'afou le anotusi (kofe pi, fatu, saimini, fasi falaoa) e ala i le fa'aitiitia o loimata i le afifiina.O le ata fou e mama foi nai lo le mamanu faʻavae foil.

2010 Fa'afouga Fa'apipi'i Palasitika
O le TM o le uluai sosi tamato fa'apipi'iina fou i le 42 tausaga.O se afifi e lua-galuega e maua ai auala e lua e fiafia ai i le sosi tamato: tipi ese le tapuni mo le faʻafefe faigofie, pe saeese le pito e oomi le meaʻai.O le afifiina fou e sili atu ona manaia ma faigofie le 'ai.


Taimi meli: Me-27-2021